Houtkeurmerk MTCS krijgt goedkeuring

Vrijdag 03 december 2010 om 22:00

Het Maleisischehoutkeurmerk MTCS heeft toch een Nederlandse goedkeuring gekregen van staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu. Een brief die hijonlangs naar de Tweede Kamer stuurde toont dit aan. De goedkeuring vanAtsma gaat wel in tegen het advies en oordeel van de ToetsingscommissieInkoop Hout (TPAC).
In oktober van dit jaar oordeelde de TPACdat het MTCS nog niet aan de voorwaarden voldeed voor Nederlandsegoedkeuring. Eerder dit jaar had de TPAC het MTCS wel goedkeuringgegeven, maar onder druk van bezwaarprocedures van organisaties alsGreenpeace, ICCO, Milieudefensie, het Nederlands Centrum voor InheemseVolken en het Wereld Natuur Fonds trok TPAC de goedkeuring in.
DatAtsma nu wel goedkeuring heeft verleend komt omdat het bestuur van deMTCC en de Maleisische minister van plantage-industrie en -goederen debelofte hebben gedaan om snel de bezwaren van de toetsingscommissie wegte nemen. Verder denkt Atsma met de goedkeuring een positief signaal afte geven aan de wereld. Maleisiƫ zou in de regio een voorbeeld voorduurzaam bosbeheer zijn en Atsma denkt met goedkeuring een bijdrage televeren aan de bescherming van tropische bossen.

Terug naar overzicht |Naar boven

Volg ons op Social Media