Vierde makelaarsorganisatie gaat van start

Zondag 28 november 2010 om 12:56

Inmiddels is er een vierde makelaarsorganisatie van start gegaan, teweten de Vereniging voor Onafhankelijke Makelaars. De reeds bestaandeverenigingen zijn NVM, VBO Makelaar en VastgoedPRO.
Toine Arts,voorzitter van de nieuwe organisatie VVOM, vindt dat de bestaandeverenigingen geen vuist maken richting de politiek. Hij wil dat VVOMdichter bij de leden staat en beter voor de branche opkomt. Het lijktechter niet de juiste timing om een nieuwe vereniging op te richten. Dewoningmakelaardij kampt met enkele grote problemen en die moetenopgelost worden via eensgezind optreden van de beroepsgroep.
Momenteelzijn er twee certificeringsregelingen voor makelaars, namelijkVastgoedCert en Stichting Certificering voor Makelaars en taxateurs(SCVM). VBO Makelaar stelt SCVM verplicht terwijl VastgoedPro zijn ledenlaat kiezen en NVM VastgoedCert verplicht stelt voor leden. MarliesPernot, voorzitter van de Vereniging Eigen Huis, bepleit de komst vanéén regeling die vervolgens via een heldere campagne landelijk in demarkt wordt gezet. Die campagne moet niet verstoord worden door deprofileringsdrift van de makelaarsorganisaties.

Terug naar overzicht |Naar boven

Volg ons op Social Media