Woningcorporaties weigeren middeninkomens

Donderdag 28 juli 2011 om 19:15

AMSTERDAM – Het afgelopen halfjaar zijn duizenden huurders met een middeninkomen door woningcorporaties geweigerd voor een sociale huurwoning. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerd onderzoek van brancheorganisatie Aedes, dat in het bezit is van NRC Handelsblad.
Reden zijn de nieuwe Europese regels: huishoudens met een bruto-inkomen boven de 33.614 euro komen sinds 1 januari veel moeilijker in aanmerking voor een sociale huurwoning.
Corporaties mogen van Brussel maximaal tien procent van de vrijkomende woningen met een huur onder de 652,50 euro toewijzen aan deze huishoudens. Uit het onderzoek onder 149 corporaties, achttien procent van het totaal, blijkt dat ruim een kwart van de verzoeken uit de groep van de middeninkomens heeft afgewezen.
Meldpunt
Vooral de lagere middeninkomens zouden vaak bot vangen. Eerder opende de Woonbond een meldpunt voor gedupeerde huurders. Daar zijn inmiddels 3800 klachten binnengekomen, aldus NRC.
De Tweede Kamer nam voor de zomer een motie aan waarin minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) werd opgeroepen om opnieuw te onderhandelen in Brussel. Zijn woordvoerder laat in de krant optekenen dat de bewindsman dat niet van plan is.
Bron: Nu.nl

Terug naar overzicht |Naar boven

Volg ons op Social Media