Aegon verlaagd hypotheekrente automatisch

Dinsdag 14 december 2010 om 15:33

Aegon heeft aangekondigd de hypotheekrente voor bestaande klantenautomatisch te gaan verlagen als de waarde van de woning zodanig isgestegen dat de hypotheek in een andere risicocategorie valt met eenlager rentepercentage. De renteverlaging geldt niet voor hypotheken dievallen onder de nationale hypotheekgarantie.
Aegonhanteert renteopslagen voor hypotheken tussen de 75%en 90% van deexecutiewaardeen voor hypotheken tot 125% van deexecutiewaarde. Het vervallen van deze renteopslag levert de klant eenvoordeel van 0,1% op.
Aegon zegt in een reactie: “Wij hebben de rente altijd al aangepastvoor klanten die zelf een verzoek deden aan de hand van een recenteWOZ-beschikking of taxatie. Vanaf heden doen wij dit proactief voor onze klanten.”
Aegon geeft aan dat er nu al meer tevreden klanten zijn, doordat dehypotheek standaard wordt verlengd op basis van de actuele woningwaardeen rente. “Nu gaan we een stap verder en verlagen we de rente van een hypotheekautomatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10%in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen tevervallen.” De taxatiekosten zijn voor rekening van Aegon, die nu voorhet eerst zo’n taxatie heeft toegepast op de volledige portefeuille.
Bron: hypotheekweetjes.nl

Terug naar overzicht |Naar boven

Volg ons op Social Media