Consument kiest voor annuïteteinhypotheek

Maandag 26 augustus 2013 om 13:07

Uit onderzoek van de website Geld.nl (vergelijkingssite voor verzekeringen en bankproducten) blijkft dat een annuïtetenhypotheek veel populairder is dan een linaire hypotheek.

Sinds 1 januari is de regel dat men alleen nog in aanmerking komt voor de hypotheekrente aftrek wanneer hypotheek lineair of annuïtair worden afgesloten.Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek kiest 70% voor een een annuïnteitenhypotheek.Verschillen tussen annuïeten hypotheek en lineaire hypotheekDe kosten bij een annuïaire hypotheek blijven gedurende elke maand gelijk (tenzij de hypotheekrente veranderd). Omdat dit een zekerheid is, spreekt dit veel mensen aan.

Bij een linaire hypotheek wordt een vrij hoog bedrag afbetaald in het begin. De maandlaasten dalen dan gedurende de looptijd van de hypotheek.

Ondanks de nieuwe hypotheekregels worden er nog altijd andere hypotheekvormen, zoals aflossingsvrij en banksparen afgesloten. Dit gebeurt door vrijwel allemaal mensen die een bestaande hypotheek oversluiten en niet onder de nieuwe regels vallen.(Bron: Telegraaf.nl, Geld.nl)

Volg ons op Social Media