Huizenprijzen opnieuw gedaald

Donderdag 30 december 2010 om 13:04

DEN HAAG – De prijzen van koopwoningen zijn in november opnieuw gedaald,met 1,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat heefthet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendgemaakt.Vergeleken met de maand oktober kwam de daling uit op 0,3 procent.
Deprijzen zijn al bijna twee jaar lang onafgebroken lager dan een jaareerder, zo blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaandekoopwoningen van het CBS en het Kadaster.
Twee-onder-één-kapwoningenzijn vorige maand met een min van 1,8 procent het meeste in prijsgedaald. Ook appartementen, tussenwoningen en hoekwoningen warengoedkoper. Vrijstaande woningen waren nagenoeg even duur als een jaareerder, aldus het CBS.
Regionaal gezien waren de verschillengroot. In Flevoland was de prijsdaling met 3,7 procent het grootst. InOverijssel stegen de prijzen met 1,5 procent en ook in Friesland enZeeland waren de prijzen hoger dan een jaar eerder
Ruim 10.000woningen wisselden in november van eigenaar, 1 procent meer dan innovember 2009. Opvallend is dat er meer duurdere typen woningen verkochtwerden dan een jaar eerder, maar iets minder appartementen entussenwoningen.
Bron: Het Parool

Terug naar overzicht |Naar boven

Volg ons op Social Media