De badkamer verwarmen

Badkamer

Door de komst van vloerverwarming en wandverwarming is het comfort in de badkamer vergroot. Daarnaast houd je met speciale badkamerradiatoren de ruimte behaaglijk en de handdoeken lekker droog.

Vloerverwarming

Er zijn twee verschillende systemen. De conventionele en de elektrische vloerverwarming. Beide zijn geschikt voor de badkamer. Elektrische vloerverwarming systemen hebben als voordeel dat ze minder dik zijn, waardoor ze iets makkelijker zijn in te bouwen. Tegelvloeren en de natuurstenen vloeren zijn hiervoor het het meest geschikt. Belangrijk is wel dat er een lijm gebruikt wordt die bestand is tegen hogere temperaturen.
De kosten om vloerverwarming aan te leggen kunnen heel erg in prijs variëren, want hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de prijs. Een systeem waar de afstand tussen de verwarmende draden 4 cm bedraagt is duurder dan een waar de afstanden op 8 cm liggen. Dit komt doordat er meer draad in verweven ligt. Het voordeel van dicht op elkaar liggende draden is dat de vloer sneller verwarmd wordt.Tevens is het mogelijk de verwarmingsmatten en buizen door de muur te laten lopen, zodat de muren ook comfortabel warm worden.

Radiatoren

Radiatoren zijn in de loop van de tijd erg in stijl veranderd. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, dat je er altijd wel een vindt die bij de sfeer van je badkamer past.
Designradiatoren zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar, zoals elektrisch of gecombineerd met warmwater. Het voordeel van de elektrische variant is de brede plaatsingsmogelijkheden. De gecombineerde versie is erg handig, want in de winter is de radiator aangesloten op de energiezuinige CV-installatie en in de CV-loze zomermaanden heeft u toch warme handdoeken.

 

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media