Handige badkamer tips

Badkamer

Een nauwkeurige analyse van de gebruikers en hun verschillende wensen en behoeften is nodig voordat je een productkeuze gaat maken. Daarvoor moeten een aantal vragen worden beantwoord zoals: wie gebruiken het bad en wanneer, is er behoefte aan een bad en een douche of volstaat één van de twee, wat kan waar in de ruimte worden geplaatst. Probeer de beperkte ruimte zo goed mogelijk te benutten zonder deze te overladen. Let op de volgenden dingen:

  • Kies lichte kleuren
  • Loop geen modetrends na! Kies voor lichte, rustige kleuren en vermijdt donkere en drukke accenten. Deze maken de ruimte kleiner. Denk aan wittinten, pastelkleuren, zacht groen of blauw.
  • Kies niet meer dan maximaal drie hoofdkleuren.
  • Helder glas heeft de voorkeur. Veel helder glas past goed in een klein vertrek. Het zorgt voor optische ruimte. Ook –grote- spiegelvlakken dragen hier aan bij. Door voor een douchewand uit helder glas te kiezen bereik je dit resultaat, in tegenstelling tot een keuze voor getint glas of glas met een decor, dat weinig licht doorlaat.
  • Grote tegels scheppen ruimte. Grote tegels vanaf 30×30cm gelden als eerste keuze. Het muurvlak lijkt groter door de geringere aanwezigheid van voegen.
  • Combineer modulaire systemen. Speciaal ontwikkelde concepten voor de kleine badkamer benutten de beperkte ruimte optimaal en laten toch voldoende bewegingsruimte. Combineer modulaire baden, douchebakken, whirlpools en douchewanden waardoor de ruimte optimaal wordt benut en functioneel bruikbaar blijft.
  • Neem een professional in de arm. Ga naar een vakinstallateur voor advies op maat. Hij kan je voorlichten, met tekenprogramma’s adviseren bij het plannen,informeren over materialen en prijzen, coördineert en verzorgt de montage en kan daarop ook garantie verlenen.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media