Besparen op gas en warmte

Besparen

Ongemerkt raken we veel warmte kwijt in ons huis, wat jaarlijks veel extra kosten met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk om je huis op een aantal punten te controleren en wanneer nodig daar iets aan te veranderen. Hieronder een lijst met belangrijke zaken om warmte te behouden.
Geef een radiator de ruimte
Een radiator moet genoeg ruimte hebben om warmte af te kunnen geven. Als er bijvoorbeeld een bank voor staat houdt deze de straling en dus de warmte tegen.
Thermostaat een graadje lager
Door de thermostaat overdag een graadje lager te zetten bespaar je al snel 7% op je energieverbruik voor verwarming.
Een uur voor het slapen gaan de thermostaat omlaag
Een uur voordat je gaat slapen kan de thermostaat al omlaag. De temperatuur zal wel zakken, maar dit is niet direct merkbaar. In huizen die na 1994 gebouwd zijn kan het efficiĆ«nter zijn om de temperatuur ’s nachts op dezelfde stand te houden.
Verwarm alleen noodzakelijke ruimtes
Zet in de ruimtes waar niemand komt de verwarming uit. Hierdoor kun je tot wel 8% energie per jaar besparen.
Goed ventileren
Door je huis goed te ventileren ruil je vochtige lucht in voor droge buitenlucht. Droge lucht is makkelijker te verwarmen.
Warmte van de zon
In de winter kan de zon je huis goed verwarmen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de gordijnen open zetten op plaatsen waar veel zonlicht binnen komt.
Gebruik tochtstrips of borstels
Door een borstel in de brievenbus te plaatsen voorkom je warmteverlies. Merk je dat er kieren onder de deuren zitten, plaats daar dan tochtstrips onder.
Neem dubbelglas
De kleine luchtlaag tussen de dubbele beglazing zorgt voor een isolerend effect. Hierdoor verdwijnt er minder lucht door de ramen naar buiten.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media