Beveiligingstips

Beveiliging

Als je tijdelijk weg of met vakantie bent, let dan goed op onderstaande punten. Sluit ook een goede verzekering af, dit voorkomt geen inbraak maar kan wel veel extra leed verzachten na een inbraak.
Zorg dat je huis er bewoont uit zietAls je ’s avonds weg bent, laat dan een lichtje aan. Als je op vakantie bent kun je een tijdschakelaar gebruiken. Ook kun je overdag een opgeslagen krant, een glas of andere voorwerpen op tafel laten liggen om zo de indruk te wekken dat er nog iemand in huis is.
Leg geen waardevolle spullen in het zichtLaat je mobiel, laptop of sieraden niet in het zicht liggen, dit verhoogt de kans op inbraak.
Label nooit je huissleutelsMocht je deze kwijt raken, dan kun je al je sloten gaan vervangen. Label je sleutels nooit met je huisadres.
Sluit alle ramen bij afwezigheidVan het dakraam tot het wc raampje, het kelderraam en het raam van de badkamer. Inbrekers kunnen binnen dringen door de kleinste ruimtes.
Voorkom inbraak via de brievenbusSluit de voordeur goed af, bij voorkeur met een nachtslot, om te voorkomen dat inbrekers via je brievenbus de deur open kunnen “hengelen”. Laat om deze reden ook nooit voorwerpen rond je huis slingeren die hiervoor gebruikt kunnen worden.
Bargoense tekensIn sommige gevallen communiceren inbrekers met tekens als kruisjes, cirkels of vierkanten die met krijgt zijn aangebracht bij je voordeur of huisnummer. Mocht je deze tekens zien, verwijder ze dan en licht direct de politie in.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media