Voorkom inbraak tijdens uw vakantie

Beveiliging

De zomerperiode is de uitgelezen kans voor inbrekers om toe te slaan. Tijdens deze periode wordt er ontzettend veel ingebroken. Laat uw woning veilig(er) achter wanneer u met welverdiende (zomer)vakantie gaat:
Verlichting Inbrekers houden niet van licht en werken graag in het donker. Plaats daarom voldoende lampen in en rondom het huis. Lampen met bewegingsensoren buiten werken het beste. Binnen kunt u een timer op de lampen plaatsen. Stel ze zo in dat ze aangaan als het buiten begint te schemeren en uitgaan wanneer u naar bed gaat. U kunt de timer van de verlichting in de slaapkamer eventueel instellen wanneer de verlichting beneden uitgaat.
Verberg waardevolle spullen Maak het voor de inbreker niet aantrekkelijker en berg uw waardevolle spullen op. Doe dit met voorkeur in een kluis die verankerd zit in de muur. Heeft u deze niet dan kunt u de spullen eventueel op onlogische plekker verstoppen. Een gelegenheidsinbreker gaat eigenlijk altijd naar uw slaapkamer, kledingkast, nachtkastje, jaszakken en tassen.
Verberg eventuele hulpstukken U hoeft het de inbreker natuurlijk niet makkelijker te maken. Laat geen spullen in de tuin liggen welke de inbreker kan gebruiken, zoals ladders, gereedschap of andere spullen. Sluit ramen en poorten goed af. Uiteraard is het ook verstandig om een alarminstallatie te plaatsen. Wanneer u dit doet, zorg dan dat dit goed zichtbaar en hoorbaar is voor buren.Een goede buur… Laat uw buren weten dat u op vakantie gaat en vraag of deze de brievenbus wil legen tijdens de vakantie. Een volle brievenbus is de aanwijzing voor een inbreker dat bewoners van een huis een periode niet aanwezig zijn. Verder kunnen buren binnen checken of alles in orde is en een extra oogje in het zeil te houden. Heeft u een oprit, vraag de buren dan af en toe de auto daar te parkeren of een eventuele 2e auto hier te parkeren tijdens uw vakantie.
Vermeld uw vakantie niet op social media Social media, telefoon en e-mail zijn de manieren voor inbrekers om te controleren of iemand op vakantie is of niet. Naast het delen van de vakantiepret, wordt er ook met alle vrienden (en vrienden van vrienden) gedeeld dat er een woning ergens leeg staat. Daarnaast kunt u de huistelefoon doorschakelen naar uw mobiele telefoon. Inbrekers kunnen door te bellen controleren of er iemand thuis is.
Sleutels Ga voorzichtig om met uw sleutels en bewaar deze niet bij uw portomonnee. Wanneer u beide bij elkaar verliest kan een inbreker snel de gegevens bij elkaar zoeken en zo moeiteloos naar binnen. Dit kan overigens ook gevolgen hebben voor de verzekering.
Politie vakantiekaart Kijk of u in uw woonplaats de politie vakantiekaart in kunt vullen. Via een politie vakantiekaart kunt u aan de politie laten weten dat u op vakantie bent. Uw huis wordt dan meegenomen in de dagelijkste politie surveillance. Helaas is dit nog niet overal mogelijk.
(Bron:Infonu.nl,Veiligopreis.info)

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media