Schilderen; korte tips

Bouwen en verbouwen

Schilderen is een typisch voorbeeld van een klus waarbij de voorbereiding 75 % van de tijd in beslag neemt. Neem de tijd voor het afkrabben, ontvetten, schuren, plamuren en weer schuren want anders kun je het later nog eens over doen en kost het je veel geld. Het eigenlijke schilderen is het leukst maar neemt dus maar een fractie van de tijd in.
Kwasten hergebruiken
Wikkel je kwasten in aluminiumfolie en je kunt de volgende dag weer met een zachte kwast verder.
In een keer doorgaan
Als je een kozijn of iets dergelijks gaat schilderen, maak het dan altijd in één keer af. Als je het half afwerkt en op een later moment de rest doet krijg je kleurverschil.
Harige kwasten
Strijk een nieuwe kwast eerst altijd een paar keer met de haren over een stuk schuurpapier. Hiermee verwijder je de losse haren en heb je ook minder last van het verlies van haren tijdens het schilderen.
Schilderen van een muur
Met een verfroller kun je snel grote oppervlakken schilderen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een muur of plafond van een nieuw kleurtje wilt voorzien.
Hoeken schilderen
Gebruik voor hoeken van de muur of plafond een kleine kwast of roller. Met een grote roller kun je niet in de hoekjes komen.

Gebruik altijd schilderstape om stukken af te plakken die je niet wilt schilderen. Denk bijvoorbeeld aan de ruiten in je kozijnen, of een stuk van het plafond of de muur.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media