Spouwmuur isolatie

Bouwen en verbouwen

Met spouwmuurisolatie bespaar je jaarlijks flink op je stookkosten, het voelt aangenamer in huis en je kunt hiermee vochtproblemen oplossen. Het is belangrijk om spouwmuurisolatie aan te laten brengen door gecertificeerde bedrijven, zo verklein je bijvoorbeeld het risico op vochtproblemen.
Spouwmuurisolatie, wat is dat?
Een spouwmuur is de buitenmuur van je huis of appartement. Deze muur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur, waartussen een ruimte van 4 tot 6 cm zit. In deze ruimte, de spouw, wordt een vulling gestopt. Deze vulling noemen we isolatie, hiervan zijn verschillende soorten te plaatsen.
Verschillende soorten spouwmuurisolatie
Een spouw kan opgevuld worden met verschillende soorten vullingen, ieder materiaal heeft bepaalde eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit PUR-schuim, glaswolvlokken of steenwolvlokken. Een specialist kan bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw muren.
Let op: zelf je spouwmuur isoleren is niet verstandig! De kans op vochtproblemen is groot als het niet goed gebeurd.
Kosten en subsidie
Spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde gezinswoning € 1.000 tot € 2.000. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type vulling en de kosten van het isolatiebedrijf. De investering kun je echter wel binnen 3 tot 5 jaar terug verdienen omdat je stookkosten flink omlaag gaan.
Bovendien kun je subsidie krijgen voor dak-, muur- en vloerisolatie voor woningen ouder dan 2 jaar. Sinds 1 juli 2009 heeft de overheid de btw voor isolatie verlaagd van 19% naar 6%.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media