Verbouwing financieren

Bouwen en verbouwen

Als je gaat verbouwen is het altijd de vraag waarvan je de verbouwing gaat financieren. Ben je zelf niet zo goed in sparen, of wil je niet al je spaargeld aanspreken, dan is het logisch om geld te gaan lenen. Er zijn verschillende leenvormen, hieronder een korte uitleg.
Persoonlijke lening
Bij deze vorm van lenen betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing over een vooraf afgesproken looptijd. Normaal gesproken leen je een bedrag van minimaal € 3000,- wat je in 24 tot 120 maanden terug betaald.
Doorlopend Krediet
Dit is een kredietvorm waarbij je tot de afgesproken limiet onbeperkt mag opnemen, zo beschik je voortdurend over een extra reserve. Je kunt bij deze leenvorm altijd boetevrij (geheel of gedeeltelijk extra) aflossen. Het geld dat je afgelost, kun je weer opnemen tot aan de limiet zodat je altijd geld achter de hand hebt.
Rentekrediet
Een rentekrediet is een aflossingsvrije lening en lijkt veel op een doorlopend krediet. Het rentekrediet is een goede oplossing voor mensen die verwachten dat ze over een paar jaar meer bestedingsruimte hebben of als er over een aantal jaren een bedrag vrijkomt van bijvoorbeeld een spaarproduct.
WOZ-krediet
Deze kredietvorm heeft een zeer lage rente en hierbij kun je kiezen voor een WOZ-doorlopend krediet of voor een WOZ-rentekrediet (aflossingsvrij). Deze kredietvorm is een goed alternatief voor een 2e hypotheek en er is geen sprake van afsluitprovisie, notaris- of taxatiekosten.

Het is raadzaam om door een expert te laten berekenen wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media