Ongewenste reclame en folders

Huishoudelijk

Wil je geen reclame en folders meer ontvangen in je brievenbus, dan kun je een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker op je brievenbus plakken.Dit geldt niet voor ongewenste post die aan jou is geadresseerd, in datgeval moet je jezelf afmelden bij het bedrijf zelf of bij de StichtingPostfilter.
NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker
Als je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer wilt ontvangen, kun je twee soorten stickers op je brievenbus plakken:

NEE-NEE-stickerMet de NEE-NEE-sticker krijg je geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in je brievenbus.
NEE-JA-stickerMet de NEE-JA-sticker krijg je geen reclamedrukwerk meer in je brievenbus, maar nog wel huis-aan-huisbladen.

Je kunt de stickers bij je gemeente bestellen.
Afmelden geadresseerde reclame en folders
Staat de gestuurde reclame op uw naam, dan helpt eenNEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker niet. Je kunt dan het bedrijf waarvan jede reclame ontvangt vragen hoe ze aan je adres zijn gekomen en of ze jouwgegevens uit hun bestand willen verwijderen. Ook kun je jezelf viaPostfilter kosteloos afmelden voor geadresseerde reclame per post. Ditkan via de website of per brief.
Klacht ongeadresseerde reclame
Heb je een sticker geplakt op je brievenbus en ontvang jetoch ongeadresseerd reclamedrukwerk, dan kun je een klacht indienen bijde adverteerder of de verspreider. De adverteerder of verspreider vanhet reclamedrukwerk is verplicht de klacht te onderzoeken en binnen 4weken te beantwoorden. Is je klacht niet op tijd of niet naartevredenheid afgehandeld, dan kun je binnen 4 weken een klacht indienenbij de Stichting Reclame Code.
Melden misbruik van persoonsgegevens
Via het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kun je verkeerd gebruik van je persoonsgegevens melden. Je kunt jezelf bij het CBPniet afmelden voor reclamebenaderingen. Het CBP gebruikt deze signalenom het toezichtbeleid aan te passen.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media