Schoonmaken in de keuken

Huishoudelijk

De keuken is een ruimte in huis die we dagelijks gebruiken en waarhygiëne erg belangrijk is. Daar valt dus nogal wat schoon te maken. Let er bijvoorbeeld op dat je de vaat, het fornuis en je hand- en theedoeken iedere dag schoonmaakt of vervangt.
Natuurlijk hoef je niet iedere dag uitgebreid te schrobben, maar het wordt wel geadviseerd om eenmaal per week schoon te maken. Denk hierbij aan de vloer, koelkast, magnetron en de kasten. Vergeet ook de afzuigkap niet, door deze goed schoon te houden werkt hij beter en verklein je de kans op brand.
Magnetron schoonmaken
Je kunt de magnetron handig schoonmaken door er een bak met warm water en een citroen in te zetten. Zet de magnetron vervolgens 5 minuten op vol vermogen aan, hierdoor wordt het vuil losgeweekt en krijg je tegelijkertijd een frisse geur.
Daarna kun je alle vet- en etensresten gemakkelijk verwijderen met een natte doek. Daarna even droog maken met een droge doek en je magnetron is weer schoon.
Rubbertjes van de koelkast
Houd de rubbers van de koelkast altijd schoon en voorkom dat er etensresten tussen gaan zitten. Hierdoor onstaan er minder bacteriën in je koelkast en blijven de rubbertjes langer goed. Indien je scheurtjes of loszittende rubbertjes ondekt is het verstandig om deze snel te vervangen, zo voorkom je dat je etenswaren besmet worden.
Nieuwe rubbers kun je kopen bij een electronicazaak of rechtstreeks bij de producent van het apparaat.

Maak het rooster van de afzuigkap regelmatig schoon. Je kunt door de afzuigkap aan te zetten en een stukje toiletpapier er tegen aan te houden testen of het rooster schoon gemaakt moet worden.
In plaats van citroen kun je ook een tablet voor de vaatwasser gebruiken. Dit 5-8 minuten op vol vermogen verwarmen en de magnetron schoon vegen met een doek. Indien nodig herhalen.
Kalkaanslag in de waterkoker is gemakkelijk schoon te maken door 3 dl azijn in de waterkoker aan de kook te brengen. Hierna de waterkoker wel goed naspoelen.
Als je de afwasmachine wilt ontkalken, laat de vaatwasser dan leeg een normaal programma draaien met een kopje azijn in de machine.

 
 

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media