Vieze geurtjes tegen gaan

Huishoudelijk

Heb je last van vieze geurtjes in huis? Dan kun je natuurlijk naar de winkel rennen om luchtverfrissers te kopen, maar deze camoufleren vaak alleen het probleem. Hieronder wat advies om vieze geurtjes in huis tegen te gaanFrisse geur in huisEen aantal tips en mogelijkheden voor het creƫren van een frisse geur in huis:

Een sinaasappel schillen en de schil in een pannetje op het kleinste gaspitje laten branden, zonder water. Aan het einde van de dag heb je een verkoolde schil, maar wel een frisse geur.
Hang frisse zeepjes in de verwarming. Zodra de verwarming aangaat, ga je de geur ook ruiken. De zeepjes smelten niet.
Lavendel (bijvoorbeeld vers uit de tuin) is een hele goede om vieze geurtjes te maskeren.
Zuig waspoeder op met de stofzuiger. Bij het stofzuigen zal de frisse geur zich dan door het huis verspreiden.
Leg kledingzakjes (bijvoorbeeld van Robijn) op een plek waar je ze niet ziet (bijvoorbeeld achter de bank). De frisse geur zal zich in je woonkamer verspreiden.

Frisse geur in badkamer en toiletVoor een frisse geur in de badkamer of toilet volgen hieronder een aantal handige tips:

Plaats potten met kleine subtiele zeepjes. Ruikt lekker en staat ook nog eens leuk.

Vieze geur in huis naturaliserenAls je last hebt van vieze geurtjes in je huis, dan kun je dat makkelijk oplossen door er een bakje neer te zetten met daarin gemalen koffie gemengd met een beetje spiritus. Zo lang het mengsel vochtig is wordt de vieze geur geabsorbeerd en ruik je er niets meer van.
Verflucht verminderenDe volgende tips kun je gebruiken om de verflucht in een geverfde kamer te verminderen of te verwijderen:

Schoteltjes met zout. Zet in de geverfde kamer schoteltjes met zout, de verflucht verdwijnt dan.
Water met azijn in een emmer. Na een nacht is de verflucht verdwenen.
Versgemalen koffie op een schoteltje verwijdert de geur van verf.
Opengesneden uien. Voordat je gaat verven snij je een (of meerdere) uien open. De lucht blijft dan minder hangen.
Melk. Om hoofdpijn te voorkomen, bijvoorbeeld in een pas geverfde slaapkamer, kun je een schoteltje met melk neerzetten. Deze zal de verflucht absorberen en jij hebt na een nacht slapen geen last van hoofdpijn.

Geur in je matras of bedAls je matras of bed niet meer helemaal schoon is en een beetje muf ruikt, bestrooi hem dan met sodakorrels. Laat het een uurtje intrekken. De sodakorrels nemen de vieze luchtjes en het vocht op. Zuig daarna de korrels op met de stofzuiger en je bed is weer fris!

Vieze geur in kledingkastWil je een de muffe, vieze en nare geuren in je kledingkast weghalen, zet dan een schoteltje of bakje neer met gemalen koffie, hierdoor wordt de stank geabsorbeerd. Laat het een paar dagen tot een week laten staan (afhankelijk van de geur) en de kast zal reukloos worden.

Vieze geur in schoenenAls je last hebt van vieze geurtjes in je schoenen, doe dan een hand vol soda of zuiveringzout in een oude sok en stop de sok in je schoenen. Laat het een nachtje zitten. De soda of het zuiveringszout zal alle geurtjes opnemen en je schoenen ruiken weer heerlijk fris.
Zelf geur of kruidenzakje makenJe kunt natuurlijk ook zelf een geur- of kruidenzakje maken met uw eigen favoriete geuren en kruiden.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media