Hybride hypotheek

Hypotheek

Het kiezen van de juiste hypotheek is niet makkelijk. Door de vele verschillende hypotheekvormen zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Woningtotaal.nl helpt je op weg door in duidelijke taal uit te leggen wat een bepaalde hypotheekvorm nu precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. Voor uitgebreid advies kun je echter het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur, die zal je alles tot in de puntjes uitleggen.
Omschrijving
De hybride hypotheek combineert de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Daarom wordt ze ook wel de spaar/beleggingshypotheek genoemd.
Met deze hypotheekvorm los je gedurende de looptijd niet af, maar betaal je een maandelijks bedrag aan rente. Het kapitaal dat nodig is voor de aflossing wordt opgebouwd door middel van sparen en/of beleggen.
Je kunt zelf de verhouding bepalen tussen het spaar- en beleggingsdeel.(Beperkt) wisselen tussen het spaar- en beleggingsgedeelte met gespaardof belegd vermogen is mogelijk. Ook wisselen tussen fondsen binnen hetbeleggingsgedeelte is mogelijk. Door te beleggen kunnen de maandlasten dalen en/of houd je aan het einde van de looptijd een bedrag over.
Op deze manier kun je een verdeling maken tussen de zekerheid vangegarandeerd sparen en het risicovollere beleggen.
Voorbeeld
Bij een hoge maandrente is het vaak verstandig om premies te sparen. Is het beursklimaat echter gunstig, dan is juist het beleggen van de premies interessant.
Je bent zelfverantwoordelijk voor het bijhouden van de ontwikkelingen van debeurskoersen en de kapitaalmarktrente, en het eventuele switchen tussensparen en beleggen.
Voordelen

Het beleggingsdeel kan een hoog rendement opleveren.
Je maakt optimaal gebruik van de fiscale vrijstellingen.
Je bouwt in veel gevallen een belastingvrij vermogen op.

Nadelen

Er is geen gegarandeerd eindkapitaal, dus je blijft mogelijk met een restschuld zitten die moet worden afgelost.

Voor wie?
Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die al ervaring hebben met beleggen. Je bent niet volledig afhankelijk van je beleggingen, maar je kunt toch pofiteren van een hoger rendement dan alleen met een spaarhypotheek.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media