Een gezellig interieur

Interieur

Je eigen huis moet als een thuis aanvoelen. Of je nu in een klein appartement of grote boerderij woont, de inrichting en sfeer maken dat jij je er thuis voelt. Iedereen heeft zijn eigen smaak en ideeën over hoe ze hun huis in willen richten, maar we willen je toch een paar tips geven die van pas kunnen komen.
Maak ruimte
Als je een kleine ruimte groter wilt laten lijken, dan is kleurgebruik erg belangrijk. Gebruik vooral lichte en koele kleuren op de muren, zoals groen of blauw. Hou het plafond wit, zelfs de lichtste tint geeft je al het gevoel dat de ruimte kleiner is.
Probeer ook zoveel mogelijk licht in de ruimte te brengen. Voorkom dat het daglicht geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld donkere gordijnen of een kast. Plaats in donkere hoeken extra verlichting.
Ruim je huis op! Zorg dat zo weinig mogelijk rommel zichtbaar is, hoe meer je ziet in een ruimte hoe voller dat hij lijkt. Bovendien ziet een niet opgeruimd huis er rommelig uit.
Planten en groen
Haal de natuur in huis met planten of andere natuurlijke producten. Een bloemetje in huis doet wonderen, het maakt je huis levendig en in combinatie met een mooie vaas geeft het een creatief effect.
Kaarsen
Kaarsen schijnen al honderden jaren hun licht op de mensen. Tegenwoordig hebben we ze niet meer nodig voor verlichting, maar kunnen ze wel sfeer creëeren in huis. Neem bijvoorbeeld geurkaarsen, die behalve decoratie ook nog eens een ontspannend effect hebben. Een avondje op de bank wordt zo een stuk aangenamer en, voor de liefhebbers, ook een stuk romantischer.
Foto’s en schilderijen
Hang foto’s of schilderijen op die je een goed gevoel geven. Neem bijvoorbeeld foto’s van het gezin, je ouders of je neefjes en nichtjes. Een foto op canvas wordt tegenwoordig ook veel gebruikt als decoratie, hiermee kun je een kale muur mooi decoreren.

Houdt je muren zo licht mogelijk, hoe meer kleur er op de muur zit hoe kleiner de ruimte lijkt.
Pas je interieur aan op de 4 seizoenen. In de lente kun je bijvoorbeeld frisse bloemen neer zetten en in de herfst kun je een creatief zijn met afgevallen bladeren, kastanjes en afgebroken takken.
Let bij je foto’s goed op de kleur, in sommige gevallen is een zwart-wit foto mooier op de muur.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media