Is jouw huis al winterklaar?

Onderhoud

De winter staat voor de deur, tijd om je huis en tuin nog even na te lopen en winterklaar te maken. Zo voorkom je vervelende verrassingen tijdens de koude wintermaanden. We geven je een aantal tips waar je rekening mee moet houden.
Het huis winterklaar maken
Zorg er allereerst voor dat je de verwarming controleert. Niets is zo vervelend als een verwarming die er midden in de winter mee ophoudt! Controleer op beschadigingen, ontlucht je radiatoren en controleer de cv ketel (of laat dit doen door een specialist).
De dakgoot moet bladvrij zijn om het water goed af te kunnen voeren. Jehoeft niet dagelijks te vegen, het verstandigste is om dit aan het eindevan de herfst te doen. Controleer bij het schoonmaken ook meteen opscheuren of lekkages.
Zorg ervoor dat de dakpannen netjes op hun plaats liggen. Door eenstorm kunnen pannen van het dak waaien, met alle gevolgen van dien.Vervang poreuze of gebroken dakpannen.
De tuin winterklaar maken
Ruim de tuin goed op. Zorg ervoor dat er nergens meer afval, speelgoed, gereedschap en dergelijke ligt. Berg je tuinmeubels binnen op om te voorkomen dat ze beschadigen of verweren.
Het gras kun je wat langer laten als normaal, hierdoor heeft je gazon meer isolatie tegen de kou. Planten kun je water blijven geven (tenzij het veel regent natuurlijk) totdat het gaat vriezen, op die manier kunnen ze nog voldoende water opnemen voordat de grond bevroren is. Leg wat stro op de bodem rondom de planten, hierdoor blijft de grond rond de planten vrij van sneeuw.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media