(Dier) vriendelijk weren van dieren en insecten in de tuin

Tuin & planten

Mollen die je gazon aan het omploegen zijn? Slakken die al je planten kapot eten? Deze en nog andere dieren en insecten kunnen nog wel eens een irritatie factor zijn in je tuin. Maar hoe kun je deze dieren en insecten nou precies weren of verjagen op een verantwoorde manier? Hier wat tips! Heb je zelf nog meer tips, deel ze hier!
Het verjagen van mollen

Stop plastic flessen zonder bodem omgekeerd in de gangen. Dit veroorzaakt gesuis in de gangen.
Stop een ijzeren paal met bovenaan een metalen plaatje in de grond. De wind zal er voor zorgen dat het plaatje tegen de paal slaat en trillingen veroorzaakt in de bodem.
Mollen houden van rust en niet van trillingen in de bodem. Grazende dieren veroorzaken trillingen in de grond.

Mieren weren en verjagen

Het poten van tomatenblad, lavendel, marjolein, tijm of boerenwormkruid als randbeplanting gebruiken, weert de mieren in de tuin.
Om mieren te verjagen kun je de volgende producten op de looppaden van de mieren strooien: witte/rode peper strooien, knoflook strooien, koffiedik of koude koffie strooien.

Planten beschermen tegen slakken

Bescherm jongeplantjes door er een scherpe plastic rand rond te zetten, bijvoorbeeld eenplastic fles of een potje zonder bodem.
Slakken houden nietvan hindernissen zoals bijvoorbeeld sparrennaalden of scherp zand.

Weren van pissebedden

Losse tegels, lege bloempotten, stapels kranten zorgen voor een perfecte schuilplaats voor de Pissebed. Verwijder onnodige materialen en verplaats materiaal regelmatig zodat de onderliggende vloer goed droogt.
Snijdt een aardappel half door en hol deze uit. Ze deze met de platte kant omlaag op de grond, de aardappel is een goede voedingsbron. Controleer de aardappel regelmatig en verwijder de pissebedden.

(Bron: Aveve,AVVN, Duurzaam Thuis)

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media