Goedkoop en effectief tuinieren

Tuin & planten

Het onderhoud van je tuin hoeft niet veel geld te kosten. Enkele handige tips om goedkoop en effectief je tuin in te richten en te onderhouden:
Plaats minder planten
Bij het tuincentrum krijg je vaak het advies om veel plantjes per m2 te plaatsen. Dit is niet altijd nodig, 3 plantjes per m2 is bijvoorbeelde al genoeg. Plaats wel altijd een oneven aantal plantjes, dit geeft een mooiere verdeling.
Koop planten klein
Als je nieuwe planten koopt, kies dan voor kleine planten. Jonge planten groeien net zo goed, maar zijn vaak een stuk goedkoper.
Compostwater
Als je kale of dorre plekken in je gazon hebt hoef je hier niet persé dure middelen voor aan te schaffen. Je kunt de problemen ook oplossen met compostwater. Vul hiervoor een gieter halfvol met compost, de rest met water. Roer dit tot een goed mengsel en giet het over probleemgebieden. Ook bloemen en planten kun je op deze manier extra voeding geven.
Knoflook als bestrijdingsmiddel
Knoflook werkt goed tegen bladluis en slakken. Door water met een knoflookoplossing over je planten te gieten veranderd de smaak van hun bladeren, wat ze weer minder aantrekkelijk maakt voor ongedierte. Preventief kun je het om de 14 dagen herhalen.
Besproei planten lang
Je kunt planten beter één keer lang besproeien als meerdere keren kort. Het sproeiwater dringt hierdoor dieper in de grond en komt waar het nodig is. Besproeien kun je het beste ’s avonds of ’s nachts doen, hierdoor verdampt er minder water dan overdag met volle zon.
Koop een regenton
Vang regenwater op met een regenton, met dit water kun je gratis je tuin besproeien!

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media