Onderhoud opblaasbaar zwembad

Tuin & planten

Tijdens de warme dagen in Nederland kan een opblaasbaar zwembad voor een heerlijke afkoeling zorgen. Ideaal zou je denken. Tuinslang erin, kraan aan en vol laten lopen. Maar ook een opblaasbaar zwembad heeft onderhoud nodig.
Alleen de eerste keer dat je je opblaasbare zwembad betreedt is het water echt schoon, maar daarna wordt het water vervuild met bijvoorbeeld haren, zand, huidschilfers, gras, insecten etc. Het gevolg hiervn is dat de PH-waarde van het water daalt en dat kan als gevolg hebben dat de huid en/of ogen geïrriteerd raken. Het is daarom van belang de kwaliteit van het water in de gaten te houden.
De volgende benodigdheden zijn geen overbodige luxe bij de onderhoud van je zwembad:

chloortabletten
filterpomp
PH munus en PH plus tabletten
thermometer
chloordrijver

Tip! Ga niet direct af op goedkope zwembad aanbiedingen waarbij geen onderhoudspullen zitten. Losse onderdelen bijkopen is vaak duurder.Je vult het zwembad met leidingwater wat de juiste PH-waarde dient te hebben. Dit doe je met behulp van de tabletten. Een goede PH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,5. Vervolgens voeg je het chloor toe. De hoeveelheid dat je toe mag voegen staat op de verpakking. Een goede chloorwaarde is 2,0. Wanneer er hoge temperaturen zijn is het goed om dit dagelijks bij te vullen. Bij slecht weer is dit zo’n 1 keer per 3 dagen nodig. Voor het schoonhouden van je zwembad volgen hieronder nog wat tips:

Plaats een voetenbadje
Plaats een goede filterinstallatie
Stofzuig de bodem van het zwembad regelmatig
Dek het zwembad af

(Bron: Info.nu)

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media