Verzorgen van uw tuin tijdens de zomer

Tuin & planten

Tijdens de zomermaanden heeft u tuin meer aandacht nodig. Door de extra zon krijgt het nogal wat te verduren. Hieronder volgen wat tips voor het onderhoud van de tuin tijdens de zomerperiode.
Uitgegroeide bloemen verwijderenVerwijder uitgebloeid blad van bloemen. Het kost planten veel energie om nieuw zaad te maken, wat ze beter in nieuwe bloei kunnen steken. Door het afknippen van uitgbloeide bloemen, groeien een aantal vaste planten een stuk langer door. Soms geven uitgebloeide bloemen in de winter een extra sierwaarde. Wanneer u hiervan houdt hoeft u niet alles af te knippen.
GrasmaaienAfhankelijk van hoe hard het gras groeit dient het gras gemaaid te worden. U kunt hierbij rekenen op één à twee keer per week. Wanneer het wat langer droog en zonnig weer is dan kun u het beste het gras wat langer laten groeien. Hierdoor is de kans op verbranding van het gras kleiner. Het is beter om het gras ’s avonds te maaien, als het kouder is en misschien iets minder warm.Randen knippenU kunt de randen van het gazon bijknippen met een krantenschaar of trimmer. Hierdoor krijgt de tuin een nette uistraling. Dit kunt u ook wekelijks doen eventueel samen met het grasmaaien.
SproeienIn de zomermaanden is het belangrijk dat het gazon regelematigt besproeit wordt. Vooral in de zonnige periodes kunt u het beste twee keer per week langdurig sproeien. Het langdurige sproeien is belangrijk, omdat bij kort sproeien het water nauwelijks de grond in kan trekken, waardoor de wortels nauwelijks bereikt worden. U kunt het beste vroeg in de ochtend of in de namiddag sproeien. Op deze tijdstippen verdampt het water niet direct. Ook voorkomt u zo brandplekken, welke ontstaan door waterdruppels die in de zon als vergrootglas werken. ’s Avonds sproeien heeft als nadeel dat er door lagere temperaturen minder verdamping is en de bladeren lang nat blijven. Hierdoor kan schimmel vorming komen.MestenEens per maand in de zomer kunt uw gras mest geven. Hierdoor wordt de grasmat sterker en kan zich sneller herstellen.
(Bron: Bakkertuin, Vissertuinen)

 

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media