Verhuisdozen

Verhuizen

Hot aantal verhuisdozen is afhankelijk van het aantal kamers en aantal gezinsleden in huis. Als je alleen woont in een 1 of 2 kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een klein gezin gebruikt al snel 30 tot 40 verhuisdozen.
Let bij de aanschaf van verhuisdozen op de volgende zaken:

Amerikaanse of autolock vouwbodemAmerikaanse vouwdozen hebben een vouwbodem die je dicht moet plakken met tape. Autolock verhuisdozen zijn zonder tape te gebruiken; je zet ze in 1 beweging op. Door de constructie zijn deze verhuisdozen vaak duurder in aanschaf dan vouwbodems.

Kwaliteit kartonEr zijn verschillende soorten kwaliteit op de markt. Kraft kwaliteit is de sterkste kwaliteit karton, zodat een verhuisdoos veel minder snel scheurt en meer kilo kan dragen. U herkent Kraft kwaliteit aan de echte bruine kleur.
Maak een verhuisdoos niet te zwaarEen gemiddelde verhuisdoos is 7 à 10 kg zwaar. Doe niet teveel spullen in een verhuisdoos, anders zijn ze niet meer te tillen. Is een verhuisdoos wel zwaar, wees dan verstandig en tape de onderkant nog een keer goed dicht, zodat de bodem niet kan scheuren. Til de verhuisdoos nooit aan de handgrepen omhoog, maar ondersteun deze aan de onderkant.
Zware spullenKoop ook speciale dozen voor zware spullen en gebruik deze om bijvoorbeeld bestek, servies en porselein veilig te verhuizen.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media