Verhuistips

Verhuizen

Een verhuizing hoeft niet hectisch te verlopen. Enkele handige verhuistips helpen je bij de voorbereiding. Zo verloopt alles vlot en rustig tijdens de verhuisdagen zelf.

Begin op tijdBegin ruim op tijd met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt.

OrganiserenPak alle kamers afzonderlijk in. Gebruik voor iedere kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden.

NummerenGeef iedere doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Noteer ook eventuele opmerkingen of waardevolle spullen.

VulmateriaalVul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.

GewichtSluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.

BureauladenStop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en bewaar de sleutels bij je andere belangrijke spullen.

Pc, Video en HifiVerpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en vul deze op met beschermende vulling. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat de inhoud vast zit. Pak snoeren apart in en label ze. Doe ze in een aparte plastic zak.

Kleding en gordijnenGordijnen, dekens en kleding kunnen in dozen of plastic zakken verpakt worden. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.

Spiegels en schilderijenPak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, stevige dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken en de dozen voorzien van een “breekbaar” label.

Glas en serviesWikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en stop geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Brandbare goederenVerpak nooit brandbare, licht ontvlambare vloeistoffen of spuitbussen samen met andere goederen. Temperatuur- en drukverschillen kunnen lekkage of zelfs explosies veroorzaken. Gebeurt er een ongeval of wordt er schade aangericht door de aanwezigheid van deze materialen, dan kan je hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.

LampenVerwijder lampen en lampenkap en rol het snoer op. Wikkel de lampenkap in keukenrol en plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke kleeft u vast aan de binnenkant van de doos.

MedicijnenPlak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel
Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten
Hou belangrijke papieren in de handbagage
Hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn
Geef het altijd aan op de doos als er breekbare spullen in zitten
Gebruik een steekwagen om zware verhuisdozen te verplaatsen
Verwijder brandstoffen uit machines en gereedschappen

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media