Laminaat

Vloeren

Laminaat is inmiddels het meeste gebruikte materiaal voor vloeren. Door de diversiteit aan soorten en kwaliteiten is laminaat tegenwoordig voor iedereen betaalbaar. Of je nu op zoek bent naar een traditionele houtlook of zelfs een natuursteenlook, alles is mogelijk met laminaat.
Een laminaatvloer is op zo ongeveer iedere ondergrond aan te brengen. Een laminaatvloer is echter niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers, de toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het in aanraking komt met water.
Ook is laminaat zeer eenvoudig in onderhoud, stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer netjes te houden. Vaak is het dweilen met een neutrale reiniger de beste oplossing, tenzij de fabrikant speciale eisen aan het onderhoud stelt. Reparatie is ook mogelijk met behulp van speciale laminaat reparatie kits.
Het verschil in kwaliteit laminaat zit onder andere in de dikte en daarmee de kwetsbaarheid van de toplaag. Maar ook in het gebruikte basismateriaal (het hart van de planken of tegels) en vooral in het click systeem (waarmee de delen aan elkaar bevestigd worden bij het leggen).
Kliklaminaat
Kliklaminaat is de populairste soort laminaat. Door een speciale verbinding klikken de planken als het ware in elkaar en hiermee wordt lijm overbodig. Kliklaminaat is makkelijk zelf te leggen en je kunt het direct belasten.
De voordelen
Laminaatvloeren zijn slijtvast, sterk, hygiƫnisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en zijn door handige doe het zelvers makkelijk zelf te leggen.
De nadelen
Het nadeel van laminaatvloeren is dat de levensduur is beperkt tot ongeveer 15 jaar, afhankelijk van de kwaliteit. Bovendien ligt laminaat zwevend en geeft dat vaak veel loopgeluiden.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media