Op zoek naar een huis

Woning kopen

Nadat je je woonwensen op een rijtje hebt gezet is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning. Het is belangrijk om hierbij op een aantal dingen te letten.
Huizen zoeken kun je op veel verschillende manieren doen, bijvoorbeeld op het internet. Het voordeel van huizen bekijken op internet is dat je het rustig thuis kunt doen, veel foto’s kunt bekijken en alles op je in kunt laten werken. De grootste aanbieder in Funda (eigendom NVM), deze website heeft een groot aanbod aan woningen en is voorzien van veel fotomateriaal. Jaap.nl, de op één na grootste van Nederland, is ook een goede website om huizen te bekijken.
Foto’s van woningen
De foto’s van je toekomstige huis geven altijd de indruk dat de ruimtes veel groter zijn dan ze werkelijk zijn. Vaak helpt het om even goed naar alle foto’s te kijken. Als de kamer vanuit meerdere punten is gefotografeerd kun je makkelijk inschatten hoe groot het is.Er is altijd een goede reden waarom kamers of een tuin overgeslagen worden tijdens het maken van foto’s. Reken er maar op dat deze ruimtes niet veel voorstellen.Koopjes bestaan niet
Als je een huis vind dat opeens 30.000 euro goedkoper is dan de andere huizen in de buurt, dan is dat niet voor niets. Het huis is kleiner, ligt ongustig, heeft achterstallig onderhoud, of er is iets anders aan de hand.

Als je besluit de makelaar direct te bezoeken, wees dan niet teenthousiast. Kijk een beetje bedenkelijk en maak vooral niet direct eenafspraak.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media