Starterslening

Woning kopen

Met een starterslening is het voor iedere starter op de woningmarktmogelijk om een voordelige hypotheek met een renteloze lening teverkrijgen. Met de starterslening kun je tot wel € 300 op je maandelijkse lasten besparen, tijd om te starten dus!
De starterslening is in een groot aantal gemeenten mogelijk. Iederegemeente stelt zelf de voorwaarden vast. Als je hier meer over wilt weten kun je in jeeigen gemeente bij de dienst Wonen informeren of de starterslening in degemeente verkregen kan worden en zo ja, of je voldoet aan devoorwaarden om voor de starterslening in aanmerking te komen.
De Starterslening wordt verstrekt voor maximaal 30 jaar en is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Na drie jaarwordt op basis van je dan geldende persoonlijke situatie bekeken of errente en aflossing over de starterslening betaald kan worden. Indiendit het geval is wordt de starterslening aangepast aan je nieuwe persoonlijke situatie.
Voorwaarden starterslening

De Nationale Hypotheek Garantie moet de woning financiëren.
Maximale koopsom is € 324.074.
Maximale hypotheekbedrag is € 350.000. Voor een koopsom tot € 167.300 kun je ook koopsubsidie overwegen.
Je bent niet jonger dan 18 jaar.
Je bent geen huiseigenaar geweest in de afgelopen drie jaar.
Je kunt de starterslening alleen aanvragen als je zelf het huis gaat bewonen.

Koopsubsidie of starterslening?
Zowel de koopsubsidie regeling als de starterslening regeling zorgen ervoor dat je voordeliger een starterswoning kunt kopen. Er zijn wel enkele praktische verschillen. Zo is bijvoorbeeld de koopsubsidie landelijkvastgesteld en verschilt de starterslening per gemeente. De starterslening is niet te combineren met de koopsubsidie.
Voor uitgebreid advies kun je het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media