Tijdelijk verhuren

Woning verhuren

De huurder kan de huur opzeggen met in acht neming van de in de overeenkomst genoemde periode. Bij de verhuurder is het ietsingewikkelder. In een contract genoemde einddatum is niet geldig. De verhuurder moet de huur altijd opzeggen met een duidelijke en geldige reden om het contract te beeindigen. Dit noemt met huurbescherming.
Nieuw huis gekocht, nu tijdelijk verhuren?
Op het moment dat je een nieuw huis hebt gekocht en het oude te koop hebt staan, is het aantrekkelijk om het oude huis tijdelijk te verhuren. Hiervoor moet je wel altijd toestemming vragen bij de bank, die hier meestal niet mee akkoord gaat.
De kans bestaat namelijk dat je een tijdelijke huurder niet meer uit je huis krijgt. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat een huurder maanden tot jaren blijft zitten.
Tijdelijk verhuren aan familie of vrienden
Op het moment dat je een huis gaat verhuren, moet je niet teveel vasthouden aan de goede band die je met de huurder hebt. Wanneer er veel op het spel gaat, kunnen mensen veranderen. Het risico zit hem met name in de gunstige condities voor de huurder, zoals bijvoorbeeld een zeer lage huur. Je kunt een huurder niet zomaar uit het huis zetten als deze daar niet mee akkoord gaat.
Ook kun je tussentijds de huur niet verhogen naar een marktconforme prijs, omdat de huurder hierbij bezwaar kan aantekenen bij de huurcommissie. De verhoging mag niet boven de maximale verhoging huren liggen.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@woningtotaal.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media